Zwanger en Fit

Zwanger en Fit:

Verantwoord en  actief sporten tijdens je zwangerschap kan. Volg 12 weken lang het Zwanger en Fit programma bij JT Fitness voor een actieve en energieke zwangerschap. Onder professionele begeleiding doe je verantwoorde oefeningen die  er voor zorgen dat je fit en sterk blijft gedurende het verloop van je zwangerschap samen met andere mama’s (in spé).

Een zwangerschap hoeft niet meteen te betekenen dat  je niet kunt sporten. Wanneer je “in vorm” wilt blijven en fit de bevalling in wilt gaan is het beter om tijdens je zwangerschap te blijven sporten.

Het is echter wel belangrijk je zwangerschap in acht te nemen. Dat betekent dat je niet zomaar alle oefeningen kunt doen die in een ‘normale’ groepsles worden aangeboden. Het Zwanger en Fit programma staat onder begeleiding van een professional die verstand heeft van de do’s en don’ts tijdens jouw zwangerschap.

De workouts zullen per week steeds variëren, oefeningen met de o.a. steps (cardio) worden afgewisseld met kracht- en balansoefeningen volgens het pilatesprincipe en ademhalingsoefeningen vanuit de yoga. Wanneer het weer het toelaat wordt er zelfs outdoor  gesport.

Hoe werkt het? 

Zodra jij er klaar voor bent om te starten met sporten kun je je aanmelden voor de Zwanger&Fit cursus. Sommigen starten al bij 12 weken en anderen starten wat later in de zwangerschap met de cursus . Het is dus geheel aan jou! Je kan blijven sporten tot het laatste moment zoals de meeste vrouwen doen.

Hoe ziet een les Zwanger&Fit eruit?
De les wordt altijd gestart met een warming-up. Tijdens de les worden spierversterkende oefeningen gedaan evenals oefeningen om je conditie op pijl te brengen en te houden. Alle oefeningen hebben als doel jou tijdens je zwangerschap fit te houden en er is veel aandacht voor je “core”en bekken stabiliteit (heel belangrijk tijdens en na je zwangerschap)!. Daarnaast wordt in iedere les, d.m.v thema’s, aandacht gegeven In de wintermaanden sporten we heerlijk binnen, in het voorjaar en de zomer kunnen we de buitenlucht opzoeken als het thema en het weer dat toe laten.

Eigen niveau, dus eigen tempo
Om deel te nemen aan de cursus Zwanger&Fit hoef je geen sportief verleden te hebben, iedereen kan dus meedoen. De intensiviteit van de oefeningen bepaal je zelf, jij bent degene die goed voelt wat jouw lichaam aan kan. De cursus is dus geschikt voor ieder sportniveau.

Voor meer informatie: Bel naar JT-fitness 0765017414